back

Проміжний Проєкт організації території РЛП «Ялівщина» обговорили на засіданні робочої групи

28-09-2022 | 16:12

Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів презентували на черговому засіданні робочої групи з функціонування та розвитку комунального закладу «РЛП «Ялівщина» учора, 27 вересня.

Перед цим розробник Проєкту — ПАТ «Науково-виробничий комплекс «КУРС» — опрацював пропозиції, що були надані членами робочої групи.

Основні завдання Проєкту:

  • визначення стратегії розвитку парку на десять років; 
  • проведення науково обґрунтованого функціонального зонування території парку та встановлення територіально диференційованого режиму охорони, використання та відтворення його природних комплексів, біологічного і ландшафтного різноманіття, історико-культурних комплексів і об’єктів; 
  • визначення відповідно до стратегії та на її виконання конкретних, ефективних заходів з розвитку парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів на п’ять років.

Проєкт відповідає вимогам Положення про Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів, затвердженого наказом Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 06.07.2005 № 245.

У зв’язку з великим обсягом матеріалів Проєкту, члени робочої групи вирішили продовжити до 6 жовтня термін прийому пропозицій до нього.

Остаточний варіант Проєкту запланували розглянути на засіданні орієнтовно у другій декаді жовтня.

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації