back

Прикордонні громади отримали від благодійників комп’ютери для навчального процесу

27-09-2022 | 18:21

Сьогодні до 18 прикордонних громад Чернігівщини вирушили 440 комп’ютерів для місцевих навчальних закладів, подаровані чеським фондом «Діти України». Раніше 60 таких пристроїв вже отримали дві школи у Чернігові. Разом з технікою передали і канцелярське приладдя.

У багатьох навчальних закладах області техніка була знищена або розграбована російськими окупантами. Крім того, школи у 40-кілометровій смузі вздовж кордону працюють виключно в онлайн-режимі через загрозу обстрілів. Тому нині заклади освіти особливо потребують якісного комп’ютерного обладнання.

Читати також: Навчальні заклади області, що постраждали від російської агресії, отримають допомогу

«Наша громада належить до територій, де ведуться бойові дії, тому навчання — тільки у дистанційній формі. Ці персональні комп’ютери будуть розподілені між вчителями, які забезпечують дистанційне навчання, та учнями прикордонних сіл, — розповіла начальниця відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради Олена Кресс. — Це велика допомога, тому що маємо проблеми з технічним забезпеченням учасників освітнього процесу».

Техніку від чеських благодійників доправила до обласного центру ГО «Рада зовнішньої політики «Українська призма» у співпраці з Чернігівською ОВА. З місцевою логістикою допомогли Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень та благодійний фонд «Крила єднання». Координацію розподілу обладнання між громадами взяло на себе управління освіти і науки ОВА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації