back

Делегація ПРООН на Чернігівщині — поглиблення співпраці та нові напрями підтримки

27-09-2022 | 16:47

На Чернігівщині перебуває делегація представників Програми розвитку Організацій Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН). Мета візиту — встановлення партнерських стосунків та налагодження взаємодії у відновленні та розбудові постраждалих територій.

Детально ці питання з представниками ПРООН обговорили сьогодні керівники окремих структурних підрозділів обласної військової адміністрації та Агенції регіонального розвитку Чернігівської області. Також до обговорення долучився народний депутат України Олег Семінський.

Читати також: З якісним збором інформації та оцінкою руйнувань Чернігівщині допомагатиме ПРООН

«Обласна адміністрація зацікавлена у налагодженні співробітництва у рамках ПРОООН з відновлення та розбудови миру та буде вживати невідкладних заходів з питань забезпечення співпраці за визначеними напрямами, враховуючи позитивні напрацювання багаторічної співпраці у рамках Проєкту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» — наголосила директорка Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Хомик.

Учасники зустрічі обговорили цільові програми, що мають розширити доступ жителів області до якісних державних послуг. Зокрема, про доступ до якісних служб фізичного та психічного здоров’я, психологічної підтримки, розвитку системи соціальних послуг, покращення доступу до адміністративних послуг, покращення безпеки громади та захисту цивільних осіб. Також мова йшла про залучення місцевої влади й приватного сектору до діалогу, співпраці та цільової підтримки ВПО.

Читати також: Обласний автопарк «швидких» поповнився двома новими автомобілями

У ході зустрічі спеціалісти ПРООН розповіли про можливі напрями своєї діяльності, напрацювання, які вже втілюються в Чернігівській області, та майбутню реалізацію своїх програм у громадах області. Зокрема, йшлося про освітню програму для ВПО: проведення курсів та гуртків для дорослих з метою освоєння тих чи інших професійних навичок для отримання вакансій від роботодавців у короткий термін. Одна з таких програм — створення швейних мініцехів у територіальних громадах нашої області. Як приклад, Тупичівська громада вже практикує такий досвід у швейній справі. Але проблемою для громад залишається неспроможність знайти необхідне обладнання для роботи та практичних навичок. Найближчим часом у Чернігові планують відкрити курси швейної справи на базі двох місцевих підприємств.

У рамках свого 5-денного моніторингового візиту представники ПРООН також мають намір відвідати територіальні громади області та вищі навчальні заклади та зустрітися з молоддю, активістами, представниками місцевої влади.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації