back

Гончарівська громада для відбудови залучає усі можливі джерела

27-09-2022 | 15:33

Сьогодні, 27 вересня, під час робочої поїздки до Гончарівської громади начальник ОВА В’ячеслав Чаус ознайомився з ходом відновлювальних робіт.

«Власні ресурси, фінансування держави, підтримка громадських організацій та міжнародних донорів - такий комплексний підхід місцевої влади і дає хороший результат», - зауважив начальник ОВА.

Наразі за рахунок коштів резервного фонду державного бюджету - 3,7 мільйона гривень – відремонтовано місцеву котельню. Уламки від снарядів тут пошкодили покрівлю по всій площі, у вікнах вибили скло, частково пошкодили металопластикові та дерев’яні рами.

Зазнала значних руйнувань і амбулаторія. Її відновленням опікувалась громадська організація «Інфекційний контроль в Україні» за підтримки PROJECT HOPE. Ремонт завершився на початку вересня. Витрачено понад 600 тисяч гривень.

За кошти громади для амбулаторії вже придбано медичне обладнання: електрокардіограф з дитячими насадками, дитячий пульсоксиметр, венозний сканер, інгалятор, аудіометр. Благодійники допомогли з портативним УЗД-апаратом, відеоларингоскопом та автомобілем.

Триває заміна вікон у ліцеї. Навчальний заклад не має укриття, втім тут скоро встановлять найпростіше модульне.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації