back

В’ячеслав Чаус колективу Смолинського торфозаводу: У своїй боротьбі ви маєте союзників – ОВА та обласну раду

27-09-2022 | 15:19

Сьогодні 35-річний ювілей відзначає Смолинський торфозавод. За цей час підприємство пережило багато всього. На жаль, значну частину часу йому доводиться боротися за власне існування. Адже власники з проросійською позицією мали на меті повністю занапастити потужного гравця енергетичного ринку.

«Нас не пускали на виробництво, стояли на прохідній зі зброєю. Та ми змогли. І впевнена, що ще багато чого разом зможемо», – акцентує директорка заводу Валентина Огієнко.

Наразі підприємство потребує як оновлення матеріально-технічної бази, так і нарешті – ефективного власника.

«Краще, ніж громада, локальна чи загалом область, ніхто не буде шанобливо ставитися до заводу. Відтак ОВА та обласна рада ініціювали звернення до Кабінету Міністрів України щодо виведення Смолинського торфозаводу зі складу ДП «Чернігівторф» та передачі його у комунальну власність громади, - зауважив начальник ОВА В’ячеслав Чаус під час спілкування з колективом. – У своїй боротьбі ви маєте союзників ОВА та обласну раду. Дуже важливо, коли дві гілки влади єдині у своєму баченні розвитку підприємства».

Позицію начальника ОВА підтримала і голова обласної ради Олена Дмитренко. Також вона привітала колектив з почесним ювілеєм. Щирі побажання надійшли і від представників району та територіальної громади.

Працівникам заводу оголошено подяки:

БОНДАРЕНКУ Олександру Анатолійовичу - трактористу;

ДЕНИСЕНКУ Ігорю Івановичу - трактористу;

ДРОЗДУ Миколі Степановичу - трактористу;

НАЧОСУ Вадиму Валентиновичу - електрогазозварнику;

ПЕТРЕНКУ Михайлу Миколайовичу - токару;

ПОДЛАСОМУ Юрію Васильовичу - машиністу тепловоза;

СМИРНОВІЙ Олесі Вікторівні - провідному бухгалтеру.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації