back

За тиждень на Чернігівщині виявлено 804 вибухонебезпечні предмети — інформація від ГУ ДСНС в області станом на 26 вересня

26-09-2022 | 15:30

Триває розмінування території області. За минулий тиждень піротехнічні розрахунки ДСНС 91 раз залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 804 такі предмети.

Всього з початку воєнних дій вилучено 44985 вибухонебезпечних предметів. Загалом обстежено понад 39 тис. гектарів території Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів, 232 об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення населення, 22 км ліній електропередачі, понад 219 км автодоріг та більше 7,5 км ліній газопроводів.

На Чернігівщині працюють 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України  в області та 8 приданих розрахунків з Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької, Одеської, Луганської областей, а також Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС у складі 56 чоловік особового складу та 21 одиниці спеціальної техніки.

За тиждень в області зареєстровано 17 пожеж: 14 — у житловому секторі, 1 — на транспорті, 1 — в екосистемі, 1 — інша (сміття). Одна людина загинула, дві — врятовано.

За ці дні рятувальники 8 разів залучалися до надання допомоги та проведення інших робіт.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією ГУ ДСНС України у Чернігівській області