back

Міжнародна організація з міграції продовжує підтримувати Чернігівську область

23-09-2022 | 18:08

Сьогодні на Чернігівщині перебувала делегація Міжнародної організації з міграції (МОМ) на чолі зі старшою координаторкою програми Рафаель Робелін.

З представниками МОМ зустрілася заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

Сторони обговорили основні напрямки співпраці у відновленні інфраструктури Чернігівської області. Зокрема, йшлося про найбільш постраждалі мікрорайони обласного центру та населені пункти Чернігівського району (Новоселівку, Ягідне).

«Ми вдячні за вашу підтримку, адже додаткові будівельні матеріали сприяли відбудові зруйнованого житла. Зокрема, необхідні речі, надані Міжнародною організацією з міграції, стали в нагоді мешканцям постраждалих районів Чернігова та передмістя. Проте ще велика кількість житлових будівель потребують відновлення. Тому ми сподіваємося на подальшу допомогу наших партнерів. Бо модульне містечко — лише тимчасове рішення проблеми», — звернулася до представників МОМ Жанна Шерстюк.

Основні напрями роботи Міжнародної організації з міграції – надання психологічної та консультативної допомоги, медичних послуг, фінансової підтримки та підтримки соціально-уразливих категорій верств населення. Одна з програм – соціально-економічне відновлення.

Окремо учасники зустрічі обговорили питання облаштування місць колективного проживання осіб, які втратили житло. Мова йшла про ремонтні роботи, а також забезпечення необхідною побутовою технікою.

Представники МОМ оглянули модульне містечко у Новоселівці, поспілкувалися з керівництвом громади та обговорили нагальні проблеми та потреби мешканців модульних будиночків.

Члени делегації також відвідали інші місця, де проживають люди, помешкання яких були пошкоджені чи зруйновані внаслідок російської агресії, а також ознайомилися зі ще одним модульним містечком, яке зараз встановлюється.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації