back

Про підготовку до опалювального сезону під час війни – на нараді в ОВА

23-09-2022 | 15:42

На сьогодні загальний рівень підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери Чернігівської області до роботи в осінньо-зимовий період становить майже 90%. Втім, маючи у сусідах країну-агресорку, варто бути готовим до будь-якого варіанту розгортання подій.

Про надзвичайні події у контексті опалювального сезону сьогодні говорили на нараді в ОВА за участі заступниці Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської, першого заступника Міністра енергетики України Юрія Власенка, керівників найбільших міст області, представників відповідних підприємств та компаній області.

«Такі наради відбудуться у кожному регіоні, що має кордони з агресором. Звісно, не можна стовідсотково підготуватися до всього, однак варто мати алгоритм дій», – зауважила Наталія Хоцянівська. 

Як повідомив начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус, унаслідок планомірних чисельних ворожих артилерійських обстрілів, ракетних ударів та авіаційних бомбардувань пошкоджень різного ступеню зазнали 1109 об’єктів життєзабезпечення (30 – зруйновані). Наразі триває їх відновлення. 

«В області в розрізі кожного району розроблені Комплексні плани проходження осінньо-зимового періоду 2022/23 року із визначенням сценаріїв реагування у випадку кризових ситуацій. Розробляється План енергетичної безпеки регіону. Сформований запас резервного обладнання. Однак забагато такого обладнання не буває. За підтримки міжнародних партнерів, зокрема Данської Компанії «ROCKWOOL», формуємо запас модульних наметів для обігріву», – деталізував начальник ОВА.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував увагу на розв'язанні певних бюрократичних питань щодо управління ТЕЦ.

Про ситуацію з підготовкою до зими доповіли й Прилуцький міський голова Ольга Попенко та перший заступник Ніжинського міського голови Федір Вовченко. 

«Для злагоджених дій в екстрених ситуаціях важлива якісна комунікація між органами виконавчої влади, самоврядуванням, рятувальними службами, підприємствами критичної інфраструктури. У Чернігівській області така взаємодія є», – резюмував перший заступник Міністра енергетики України Юрій Власенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації