back

Почесні відзнаки — водіям, що евакуйовували чернігівців під час облоги міста

22-09-2022 | 17:40

Сьогодні заслужені нагороди отримали волонтери, які забезпечували евакуацію людей та доставку гуманітарної допомоги у час бойових дій та облоги Чернігова.

«Пам’ятаю нашу першу зустріч. Ті десятки автобусів, як від’їжджали люди… Ви – справжні Герої! Вдячність назавжди. Пам'ять назавжди. Дякую кожному за допомогу, яку ви надали, за те, що ви зробили і робите», – звернувся начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

Під час активних бойових дій домовленостей про «зелений коридор» не існувало. Тож будь-які перевезення вимагали великої відваги.

Також волонтерів привітали голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, начальник Управління морально-психологічного забезпечення ОК «Північ» Олег Гуменний та начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

Під час ракетних та авіаційних обстрілів Чернігова спільно з поліцейськими ГУНП в області волонтери неодноразово надавали першу домедичну допомогу постраждалим, перевозили їх до лікарні. Допомагали пораненим та іншим громадянам з евакуацією. Разом з рятівниками, військовослужбовцями та поліцейськими здійснювали пошук людей, які опинилися під завалами, доставляли їх до медичних закладів. Надавали допомогу з доставки працівників медичних закладів, військовослужбовців до місця роботи і несення служби, доставляли медикаменти та продовольство на блокпости, а також здійснювали перевезення поранених до лікарні. Доставляли їжу, воду, медикаменти до лікарень, де перебували поранені.

Під час облоги Чернігова спільно з іншими небайдужими здійснювали доставку та видачу гуманітарної допомоги жителям, які перебували в скрутному становищі, потребували їжі, питної води, теплих речей та ліків.

Розпорядженням начальника Чернігівської обласної військової адміністрації за самовіддану плідну працю на благо України, активну участь у обороні міста Чернігова, патріотизм та відданість Батьківщині Подяку оголошено волонтерам:

БОРЗИХ Дмитру Валерійовичу

ДРЕПІНУ Антону Вікторовичу

ОПАНАСЕНКУ Віталію Ігоровичу

ЮЖДІ Сергію Миколайовичу

Наказом Командувача військ оперативного командування «Північ» Сухопутних військ Збройних Сил України Почесним нагрудним знаком «ЗА СУМЛІННУ СЛУЖБУ» нагороджено волонтерів:

БОЛДОВА Кирила Миколайовича

БОРЗИХ Дмитра Валерійовича

ДРЕПІНА Антона Вікторовича

ЛЕВАНДОВСЬКОГО Сергія Олександровича

МЕШКОВСЬКОГО Кирила Едуардовича

ОПАНАСЕНКА Віталія Ігоровича

ЮЖДУ Сергія Миколайовича

Подяку Головного управління Національної поліції в Чернігівській області оголошено волонтерам:

БОЛДОВУ Кирилу Миколайовичу

ЛЕВАНДОВСЬКОМУ Сергію Олександровичу

МЕШКОВСЬКОМУ Кирилу Едуардовичу

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації