back

Представники Асоціації цивільного захисту Франції перебувають на Чернігівщині

09-09-2022 | 13:20

Учора, 8 вересня, в Чернігівській обласній військовій адміністрації відбулась зустріч з представниками Асоціації цивільного захисту Франції (Fédération nationale de protection civile, FNPC).

Асоціація цивільного захисту Франції створена для можливості швидкого реагування там, де цього потребує населення. Національна мережа FNPC об’єднує 97 столичних і закордонних департаментів, та налічує у своїх лавах близько 32 000 волонтерів.

Під час зустрічі заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Іванов ознайомив представників Асоціації з основними соціально-економічними характеристиками Чернігівщини. Поінформував про першочергові потреби області, насамперед це — допомога з відновленням житла для постраждалих мешканців (надання модульних будинків для тимчасового проживання людей, у яких пошкоджене або втрачене житло) та допомога у відновленні мереж електро-, водо- та теплопостачання.

"Асоціація цивільного захисту Франції у партнерстві з Асоціацією мерів Франції вже з 1 березня організували збір допомоги та надсилає її для мирного населення України, — підкреслила Віргіна Бідо де л’Іль, керівниця відділу міжнародного співробітництва FNPC. — Асоціацією відправлено 14 000 піддонів гуманітарної допомоги у різні міста України. Це 320 вантажівок, 5 поїздів та 2 літаки, наповнені гуманітарними вантажами. Нещодавно відправлено кілька генераторів до Чернігівської області, також восени будуть відправлені твердопаливні котли". 

У рамках подальшої співпраці з Чернігівщиною представники Асоціації запропонували створити спільний навчальний проєкт для покращення роботи рятувальників.

"Допомога Франції відчувається у всьому: це і надання зброї, і гуманітарні вантажі, і прихисток для людей, які вимушені були покинути власні домівки, рятуючи своє життя, — зазначив Дмитро Іванов. — Сподіваюсь, що наша співпраця і надалі буде продовжуватися, адже сьогодні ми, як ніколи, потребуємо підтримки наших міжнародних партнерів".

Сьогодні представники Асоціації цивільного захисту Франції ознайомляться з роботою закладів охорони здоров’я, зокрема наданням першої медичної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю
Чернігівської обласної військової адміністрації