back

Працівники галузі культури області підбили підсумки роботи у 2012 році

27-02-2013 | 14:53

На розширеному засіданні колегії Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, яке відбулося 27 лютого, підбили підсумки роботи галузі у 2012 році та окреслили основні завдання на 2013 рік. У засіданні взяв участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика.

Як зазначалося, Департаменту, районним (міським) відділам і управлінням культури і туризму вдалося виконати головні завдання галузі завдяки спільним зусиллям, активній творчій діяльності всіх працівників.

У рамках проголошеного Президентом України Віктором Януковичем 2012 року – Року культури та відродження музеїв – було забезпечено виконання обласного плану заходів. Загалом працівниками галузі культури в області було проведено 97 різноманітних заходів, серед них і 5 нових фестивалів, які стануть традиційними для Чернігівщини та популярними за межами регіону. В області успішно пройшов Міжрегіональний музейний форум. Колекції музеїв поповнились майже на 4 тисячі експонатів, 359 музейних предметів були реставровані.

Визначною ж подією минулого року стало відзначення 80-річчя утворення Чернігівської області та 210-ї річниці Чернігівської губернії.

Звертаючись до присутніх, Юрій Музика виразив сподівання, що працівники галузі докладуть максимум зусиль та професіоналізму до виконання поставлених завдань і цього року.

Окреслюючи пріоритетні напрямки роботи на 2013 рік, він зазначив, що у поточному році на Чернігівщині пройдуть не менш визначні події та заходи. Зокрема, з 1 березня стартують творчі звіти дитячих колективів районів та міст Чернігівщини „Квітуй во славу України, талантів молодих перлина!”.

Важливим заходом поточного року має стати проведення Міжнародного молодіжного фестивалю «Дружба-2013», присвяченого 1025-річчю Хрещення Русі та Року дитячої творчості, оголошеного Президентом України.

«У 2013 році ми повинні зробити суттєві висновки у вирішенні ключового завдання – подолання відставання у сфері культурного розвитку, об’єднаними зусиллями, використовуючи потужний потенціал культури області, вийти на новий етап реалізації програм, проектів, планів, яким дав старт цей рік», - наголосив він.

Юрій Музика за дорученням голови облдержадміністрації Володимира Хоменка вручив відзнаки облдержадміністрації кращим працівникам галузі культури Чернігівщини.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації