back

Питання допомоги у відновленні області обговорили з представниками ЮНОПС

05-09-2022 | 14:01

Сьогодні у Чернігівській ОВА відбулася зустріч представників виконавчої влади області з делегацією Офісу Управління ООН з обслуговування проєктів в Україні (ЮНОПС).

Директор Департаменту економічного розвитку ОВА Олександра Хомик подякувала представникам ЮНОПС за увагу до першочергових потреб Чернігівської області та відзначила багаторічний досвід плідної та конструктивної роботи з рядом агенцій та установ ООН. Також вона ознайомила гостей зі складною ситуацією, що склалася в регіоні у результаті військових дій з боку російських агресорів. Зокрема, увага була приділена демографічним втратам, пошкодженням житлового фонду та об’єктів критичної інфраструктури.

-Наразі перед нами вкрай важливе завдання, враховуючи постійну небезпеку на кордоні, повертати Чернігівщину до повноцінного життя. Область має відновлюватись, адже люди поступово повертаються до своїх домівок, і ми маємо задовольнити хоча б елементарні їх потреби. Тож щодня крок за кроком ми працюємо над відновленням інфраструктури, транспортних та електричних мереж в області, житла та закладів соціальної сфери,-розповіла Олександра Хомик.

Також вона відзначила важливість отримання міжнародної допомоги у рамках реалізації в області проєкту відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури «FAST RECOVERY PLAN». Зокрема підкреслила увагу уряду Франції та французького регіону Іль-де-Франс до процесу відновлення Чернігівщини.

Представники ЮНОПС, у свою чергу, висловили зацікавлення у подальшій співпраці, цікавилися процесом повернення жителів регіону до своїх домівок.

Також делегація відвідала пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури, а також соціальної сфери з метою визначення подальших дій та спільних кроків щодо їх відновлення.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації