back

Словацька компанія передала Чернігівській області 90 опор для відновлення контактної мережі

31-08-2022 | 11:00

Приватна словацька компанія ELV Produkt надала Чернігівщині гуманітарну допомогу — 90 опор для відновлення контактної мережі, більш ніж половина яких за сприяння Чернігівської ОВА вже надійшла в обласний центр.

За словами Володимира Колошка, директора фірми «Вальво» зі Львова — однієї з ініціаторів цієї гуманітарної кампанії, опори повністю відповідають європейському стандарту.

«Це бачення Європи і її ставлення до України. Це показує те, що ми не самі, нам допомагають, нас бачать, нас чують, — наголосив Володимир Колошко, який і передав частину опор 30 серпня. — Плідна співпраця з обласною військовою адміністрацією, Чернігівським тролейбусним управлінням дала на сьогодні свої плоди. Якщо ми надалі будемо працювати, докладемо зусиль, зможемо зробити ще більше — повернути місту все втрачене, поставити громадський транспорт на європейські рейки».

За таку підтримку і увагу до проблем області подякував заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов:

«Опори передамо Чернігівському тролейбусному управлінню. Це дуже важлива допомога для нашої області, адже завдяки їй вдасться не тільки відновити транспортне сполучення у Чернігові, а й зробити його якіснішим. Дякуємо нашим друзям зі Львова, які організували разом зі словацькими партнерами цей процес. ОВА ж і надалі співпрацюватиме з міжнародними партнерами задля відновлення Чернігівщини — приклад синергії з приватним бізнесом уже маємо».

Зазначимо, що у Чернігові під час бойових дій пошкоджено 45 км контактної мережі (на початок червня). Опори, що надійшли зі Словаччини, встановлюватимуть у мікрорайонах Бобровиця, КСК, Нафтобаза.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вальво» займається реконструкцією трамвайних та тролейбусних ліній з компаніями ELV Produkt (Словаччина) та Elektroline (Чехія), продукцію яких представляє на ринку України. Це флагмани в системі контактної мережі Європи. Фірма «Вальво», як і Чернігівське тролейбусне управління, входить до корпорації «Укрелектротранс».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації