back

Діти з Чернігівщини відпочивали на Закарпатті

29-08-2022 | 14:30

Нещодавно група дітей з нашої області перебувала на відпочинку на Закарпатті. До групи увійшли 10 дітлахів з населених пунктів регіону, що постраждали внаслідок російської окупації у лютому-березні цього року. З них 5 дітей з с. Нова Басань однойменної ТГ Ніжинського району, 4 – с. Ягідне Іванівської ТГ Чернігівського району, 1 – с. Велика Дорога Талалаївської ТГ Ніжинського району.

Серед відпочиваючих був і 14-річний Сергій Сорокопуд із Ягідного, якого у березні російські окупанти пораненим примусово вивезли до білоруського Гомеля. Історію про повернення хлопця з білоруської лікарні можна переглянути тут: https://www.youtube.com/watch?v=_j2hXseeaFc

Протягом 10 днів (з 14 по 24 серпня) діти з Чернігівщини та інших областей, населені пункти яких постраждали від окупації або батьки яких загинули в ході війни, оздоровлювалися у благодійному центрі «Віфанія», що розташований у с. Поляна Свалявського району Закарпатської області. Дозвілля включало в себе екскурсії по Закарпаттю, 5-разове харчування на добу, активний відпочинок, уроки людських цінностей на основі Біблії.

Варто відзначити, що головним спонсором відпочинку дітей з усіх областей України виступила благодійна організація з США «Місія 823». У вивезенні на відпочинок дітей з нашого регіону сприяв Чернігівський обласний осередок ГО «ПЕРЕДОСТАННІЙ АРГУМЕНТ», їх підвіз до м. Києва було організовано Ніжинською РВА.

- Обласна військова адміністрація і надалі сприятиме організації відпочинку дітей з громад регіону, що постраждали внаслідок російської агресії, - підкреслив перший заступник начальника Чернігівської ОВА Костянтин Мегем.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації