back

В обласному центрі безробітні допомагають розбирати завали

29-08-2022 | 09:34

У Чернігові тривають роботи по розбору завалів будинків місцевих жителів, які постраждали під час бойових дій. Нині до цієї важливої справи долучилися 160 безробітних, які перебувають на обліку у міському центрі зайнятості. Серед них є колишні працівники й працівниці сфери культури, торгівлі та промисловості. Всі вони працюють на громадських роботах в одному з найбільш постраждалих районів міста – Бобровиці.

Завдання в усіх одне: демонтувати те, що вже не можна відновити, відсортувати вцілілі матеріали та прибрати непотріб, щоб люди могли відбудуватися. Працюють на завалах за строковим договором на місяць, з двома вихідними, восьмигодинним графіком та обідньою перервою. Замість допомоги по безробіттю отримують заробітну плату. 

Громадські роботи організувала громадська організація «Іскра добра» спільно з Чернігівським міським центром зайнятості. Найближчим часом планується залучити ще щонайменше 600 безробітних. До речі, 11 із 18 учасників першої групи, тобто більш ніж половина, після обов’язкового терміну вирішили продовжити працювати та уклали нові договори.

З питань організації та проведення громадських робіт можна звертатися до обласного центру зайнятості за тел. (0462) 77-90-25 або в Telegram-каналі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості