back

Стартує обласний екологічний конкурс «Одна планета – одне майбутнє»

26-08-2022 | 17:50

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської обласної  військової адміністрації спільно з Управлінням освіти і науки обласної військової адміністрації протягом вересня – жовтня проводитиметься щорічний обласний екологічний конкурс «Одна планета – одне майбутнє».

Цьогорічний конкурс проводиться під час військової агресії російської федерації проти нашої держави. Тож особливо важливо надати можливість представникам молодого покоління через участь в конкурсі висловити свої думки та презентувати екологічні проєкти.

Мета конкурсу — популяризація природоохоронної просвітницької діяльності, виховання дбайливого ставлення до природи рідного краю, формування природоохоронного мислення, підвищення екологічної обізнаності підростаючого покоління.

Конкурс проводиться за наступними номінаціями:

«Північна краса України» – відзначення кращої фотографії екологічного спрямування та нагородження автора.

«Погляд у чисте майбутнє» – відзначення кращого екологічного проєкту та нагородження автора.

«Довкілля і я» – відзначення кращого практичного заходу екологічного спрямування та нагородження автора.

У конкурсі можуть брати участь представники учнівської і студентської молоді, а також представники громадськості за віковими категоріями:

●      перша категорія – 15-18 років;

●      друга категорія – 19 років і старші.

Конкурс проводиться з 01вересня 2022 року до 31 жовтня 2022 року у два етапи:

●      І етап (відбірковий) – з 01вересня 2022 року до 30 вересня 2022 року;

●      ІІ етап (заключний) – з 01 жовтня 2022 року до 30 жовтня 2022 року.

Заявка та матеріали за першою віковою категорією подаються у друкованому та електронному вигляді (з зазначенням теми «Екологічний конкурс») комунальному закладу «Чернігівська обласна станція юних натуралістів» (вул. І. Франка, 2а, м. Чернігів, 14021, e-mail: [email protected], телефон для довідок: (0462) 64-47-40).

Заявка та матеріали за другою віковою категорією подаються у друкованому та електронному вигляді (з зазначенням теми «Екологічний конкурс») Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації (просп. Миру, 14, м. Чернігів, 14000, e-mail: [email protected], телефон для довідок: (0462) 65-37-07).

Умови та правила проведення конкурсу визначені Положенням про щорічний обласний екологічний конкурс «Одна планета – одне майбутнє» затвердженим рішенням третьої сесії обласної ради восьмого скликання від 26.02.2021 № 45-3/VIII «Про Програму охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки».

Склад журі конкурсу затверджено спільним наказом Департаменту екології та природних ресурсів ОДА та  Управління освіти і науки ОДА.

З вимогами до конкурсних робіт можна ознайомитися за посиланням.

Запрошуємо всіх, хто любить свій рідний край, уболіває за його довкілля, займається природоохоронною діяльністю, екологічними проєктами та має бажання поділитися своїми здобутками, напрацюваннями і творчими роботами, взяти участь у щорічному обласному екологічному конкурсі «Одна планета – одне майбутнє».

За інформацією Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації