back

Школи Чернігова готуються до офлайн-навчання. Основна умова — укриття

18-08-2022 | 11:03

Начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус разом зі своєю заступницею Жанною Шерстюк 17 серпня ознайомився зі станом наявних укриттів у двох закладах освіти обласного центру. Відвідали чернігівську школу з поглибленим вивченням іноземних мов №2 та заклад освіти «МудрАнгелики».

Обидві школи мають на балансі найпростіші укриття (підвальні приміщення), придатні до використання.

У школі № 2 навчання проходитиме за змішаною формою та у дві зміни.

Хоча укриття й готове до використання, тут є над чим попрацювати, зокрема облаштувати запасні входи/виходи. Це дозволить використовувати укриття для більшої кількості школярів. Нині ж тут розглядають можливість використовувати на додачу й інші сховища, в межах допустимої відстані від закладу. Планують також встановити санвузли та обладнати вентиляцію.

У «МудрАнгеликах» укриття повністю готове до початку навчального року. Воно облаштоване всім необхідним: система вентиляції, санвузли, душові, декілька запасних виходів. У разі небезпеки діти зможуть продовжувати навчальний процес, який тут планують розпочати і очно, і дистанційно.

«В обох школах діти навчатимуться офлайн лише за погодження батьків, — наголосив В’ячеслав Чаус. — До роботи в умовах воєнного стану ніхто не був готовий. Але це наша нова реальність, де головне — безпека, зокрема наших дітей».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації