back

Пенсії за лютий профінансовано вчасно та в повному обсязі

26-02-2013 | 15:00

Виплату пенсій за лютий повністю завершено в усіх регіонах України. Про це 26 лютого заявила Міністр соціальної політики Наталія Королевська під час селекторної наради з питань заборгованості зі сплати внесків до Пенсійного фонду.

Від Чернігівської області у нараді взяли участь в.о. заступника голови облдержадміністрації Леонід Подоляк та начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Кулініч.

«Учора ми в повному обсязі завершили виплату пенсій за лютий в усіх регіонах України – кошти отримали 13,6 млн. пенсіонерів. Загальна сума виплати склала 20,56 млрд. грн. І це на 2,8 млрд. грн. (або на 15,7%) більше, ніж у лютому минулого року», – повідомила Наталія Королевська.

Міністр наголосила, що таких результатів вдалося досягти, незважаючи на наявність заборгованості перед Пенсійним фондом за сплатою Єдиного соціального внеску у розмірі майже 3 млрд. Існує недоїмка у 1,6 млрд. грн. зі сплати єдиного внеску (починаючи з 2011 року) та недоїмка у 1,3 млрд. грн. зі сплати страхових внесків, котра утворилась ще до 2011 року.

Найбільшу заборгованість зі сплати страхових внесків та єдиного внеску мають підприємства Донецької, Луганської, Харківської областей та Києва.

«Однак я наголошую, що в цих регіонах, як і в усіх інших, виплата пенсій профінансована вчасно та у повному обсязі. При цьому, я хочу додати, що якби всі підприємства виконали свої зобов’язання перед Пенсійним фондом, зросли би можливості держави для підвищення соціальних стандартів та осучаснення пенсій», – резюмувала Наталія Королевська.

Міністр соціальної політики звернулась до керівників центральних та місцевих органів виконавчої влади з проханням активізувати заходи з погашення заборгованості платежів до Пенсійного фонду.


За повідомленням прес-служби
Міністерства соціальної політики України