back

У січні—липні за допомогою служби зайнятості працевлаштовано понад чотири тисячі жителів Чернігівщини

10-08-2022 | 16:20

Про це повідомляє Чернігівський обласний центр зайнятості. Ще 361 особу залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 653 — скеровано на професійне навчання. Такі підсумки роботи обласної служби зайнятості протягом січня-липня поточного року. Загалом же з початку року послугами служби скористалися 24,5 тис. безробітних, які перебували на обліку.

За словами директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Лідії Падалки, попит на робочу силу суттєво скоротився внаслідок часткового або повного зупинення бізнесу через воєнну агресію. За 7 місяців поточного року роботодавці Чернігівщини подали до служби зайнятості 5,7 тис. вакансій, що майже вдвічі менше, ніж за відповідний період минулого року. Найбільше пропозицій було у сільському господарстві, на підприємствах переробної промисловості та у сфері торгівлі.

Станом на 1 серпня в області налічувалось 12,6 тис. безробітних. На кожне вільне робоче місце претендувало 25 осіб проти 11 рік тому. Наразі попитом у роботодавців користуються кваліфіковані робітники з інструментом: електромонтери, електрогазозварники, слюсарі, механіки, швачки. Також мають попит робітники з обслуговування устаткування та машин, а це водії, токарі, електрики, оператори заправних станцій, машиністи екскаватора, трактористи. Існує попит і на професіоналів – потрібні провізори, інженери, лікарі, економісти, сестри медичні, фельдшери, бухгалтери, фармацевти. Серед найпростіших професій найбільш потрібні підсобні робітники, робітники з комплексного прибирання будинків, двірники, вантажники, сторожі.

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості