back

Сергій Шкарлет на Чернігівщині: Жодна дитина не може бути позбавлена права на освіту

06-08-2022 | 10:14

На Чернігівщині з робочим візитом перебував Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет. Мета візиту: обговорити особливості підготовки до нового навчального року у воєнний час. 

Принагідно урядовець оглянув заклади освіти та захисні споруди в одному з районів області.

Опісля спільно з представниками ДСНС, Головного управління Нацполіції, очільників районів та громад в Чернігівській ОВА відбулася нарада, на якій увагу зосередили на спецперевірках укриттів у навчальних закладах.

«Чернігівщина є зоною бойових дій. Жодних ризиків для життя дітей і вчителів бути не може, безпека всіх учасників освітнього процесу залишається на першому місці. Однак, жодна дитина не може бути позбавлена права на освіту. Дякую керівникам області та освітянам за відповідальне ставлення до організації безпечного навчання наших дітей», – зазначив Сергій Шкарлет.

Як повідомив начальник ОВА В’ячеслав Чаус, в області пошкоджено 133 заклади освіти, з них зруйновано – 11. 58% закладів освіти мають пристосовані укриття: 42% – в своїх будівлях, 16% – поряд. Унаслідок військових дій пошкоджено 1693 ноутбуки: 583 ноутбуки (перша черга) вже надійшли від ЮНІСЕФ. Робота в цьому напрямі триває. В області, як і в країні загалом, є гостра потреба в шкільних автобусах.

Також міністр спільно з начальником ОВА відвідали Національний університет «Чернігівська політехніка», який зазнав нищівних ударів агресора.

Нині заклад поступово відновлюється, тривають ремонтні роботи, активно проходить вступна кампанія. Учора тут відбулося відкриття лабораторії інновацій Intel від LanTec, створеної за підтримки Intel, LanTech і ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти». Лабораторія обладнана сучасними лептопами та необхідними технічними засобами для відеоконференцій. Крім того, у липні в університеті для керівників закладів загальної середньої освіти міста Чернігів і Чернігівської області, а також науково-педагогічних працівників регіональних закладів ПТО було проведено курси підвищення кваліфікації за англомовною програмою «Intel: Skills for Innovation». Спільно розроблено понад 70 навчальних занять для учнів початкової, середньої та старшої школи, що є інтегрованими за змістом шкільних предметів і можуть використовуватися в освітньому процесі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації