back

У Чернігівській області працюють 87% медиків

22-07-2022 | 09:27

У медичних закладах Чернігівської області зараз працюють 87% медичних працівників з тих, хто працювали до війни.  Всі напрями надання медичної допомоги забезпечені необхідними фахівцями, повідомив керівник управління охорони здоров’я обласної військової адміністрації Андрій Лінник.

«До початку бойових дій у Чернігівській області налічувалося 12,5 тис. медичних працівників, у тому числі понад 2 тис. лікарів, 5,5 тис. середнього та 5 тис. молодшого медичного персоналу. На сьогодні 87% працівників приступили до роботи», – пояснив Лінник.

За його словами, ті, хто у зв’язку з бойовими діями виїхали за межі області або за кордон, перебувають у відпустках згідно з чинним законодавством. Це відпустки без збереження заробітної плати на час воєнного стану або тимчасове призупинення трудових відносин. 

Сімейних лікарів в області 325, на сьогодні працюють 212. Частина звільнилися через зміну місця проживання, частина перебувають за кордоном.

Лінник вважає, що лікарі виявляють героїзм і в мирний час, і під час війни.

«Найбільше цей героїзм проявляється під час виникнення нестандартних ситуацій. Я пам’ятаю ті дні й тижні, коли ми були в обласній лікарні без світла, без води, без опалення, без будь-якого зв’язку. Але з тих людей, які лишилися на роботі, ніхто не залишав свої робочі місця. Вони постійно надавали медичну допомогу пораненим, проводили хірургічні втручання, ті обстеження, які можна було виконати на резервних джерелах енергоживлення. Ніхто не замислювався над тим, що може бути інакше», – зазначив він.

За інформацією управління охорони здоров'я
Чернігівської обласної військової адміністрації