back

ПРООН оголошує грант на підтримку громад у наданні публічних та муніципальних послуг

20-07-2022 | 12:59

Програмою ООН із відновлення та розбудови миру оголошено конкурс грантів для надання підтримки громадам у наданні публічних та муніципальних послуг. Програму ООН із відновлення та розбудови миру спрямовано на забезпечення основних пріоритетних потреб у сфері стабілізації, розбудови миру, економіки та врядування на сході України. Внаслідок ескалації військового конфлікту по всій території країни, Програма шукає партнерів для впровадження заходів швидкого реагування у відповідь на нагальні потреби постраждалих від війни мешканців як в місцях їхнього проживання, так і в приймаючих громадах.

Заходи Програми згруповано за такими ключовими компонентами, які відображають пріоритетні потреби:

Компонент I: Економічне відновлення та розвиток інфраструктури.

Компонент II: Місцеве врядування та реформа з децентралізації влади.

Компонент III: Громадська безпека та соціальна згуртованість.

Цей грантовий конкурс оголошено в межах діяльності компонента ІІ (Місцеве врядування та реформа з децентралізації влади) у відповідь на раптову ескалацію військових дій та відповідне збільшення термінових потреб у наданні публічних та муніципальних послуг на місцевому рівні.

Громадські або благодійні організації, що подаватимуть проектні пропозиції за цим Конкурсом, мають відповідати наступним вимогам:

  • офіційно зареєстровані зі статусом юридичної особи на території України;
  • мають статус неприбуткової або благодійної організації (мають коди неприбутковості 0032, 0034, 0036, 0038, 0039, 0048);
  • не мають відкритих судових справ, як відповідачі, так само як і керівники організацій;
  • мають дійсний розрахунковий рахунок у банку України;
  • мають спроможність впроваджувати проект в визначених географічних районах в поточних умовах;
  • мати відповідні спеціальні знання та фахівців для реалізації проекту (керівник проекту, фінансовий спеціаліст/бухгалтер та інших фахівців відповідно до потреб проекту);
  • досвід співпраці з міжнародними організаціями є додатковою перевагою.

Діяльність проекту реалізовуватиметься в підконтрольних Уряду України громадах та там, де це дозволить безпекова ситуація, у таких областях: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Сумська, Харківська та Чернігівська.

Тривалість запропонованих проектів не має перевищувати п’ять місяців.

Прийнятними вважаються витрати, які:

  • необхідні для досягнення цілей та завдань проекту;
  • що відповідають принципу ефективності та економічності витрат («найвища якість за найнижчу ціну»).

Кошти, надані в межах конкурсу, можуть бути використані винятково для оплати:

  • оплата праці персоналу проекту, включаючи винагороди, страхування та інші додаткові витрати; не може перевищувати 5% від загальної суми гранту;
  • витрати на проїзд та проживання команди за активностями проекту;
  • витрати на закупівлю обладнання та меблів; зазвичай, вартість одного лоту закупівлі не може перевищувати 3 000 дол. США. В разі необхідності робити закупівлю одного лоту більше ніж за 3 000 дол. США необхідно отримати додаткове погодження ПРООН);
  • витрати на канцтовари та витратні матеріали;
  • витрати на оплату послуг експертів/консультантів, розробників інструментів оцінювання, онлайн додатків тощо;
  • витрати за субпідрядними договорами (проведення вебінарів, транспортне та логістичне обслуговування тощо);
  • інші витрати, пов’язані безпосередньо з виконанням проекту (поширення інформації, процес оцінки, переклад, публікації, комунікації тощо), включаючи фінансові послуги (зокрема, банківські перекази і комісії).

Повний аплікаційний пакет необхідно подати до 23:59 7 серпня 2022 року.

Для отримання відповідей на запитання, що можуть виникнути під час підготовки проектних пропозицій за цим Конкурсом, необхідно звертатися за електронною адресою [email protected] із темою повідомлення SGP_UN_RPP_2_2022_Services: запит про інформацію. Відповіді на отримані запитання будуть надаватися у письмовому вигляді протягом 1-2 робочих днів.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції і Швейцарії.

Програма розвитку ООН в Україні