back

До облаштування укриттів треба залучати всі можливі ресурси: сили громади, області і міжнародних донорів

20-07-2022 | 16:39

Під час робочої поїздки до Носівської громади начальник ОВА В’ячеслав Чаус спільно із заступницею Жанною Шерстюк проінспектував укриття в закладах освіти та охорони здоров’я.

Місцева лікарня уже спускала пацієнтів до безпечнішого місця. Від початку повномасштабного вторгнення заклад наповнив укриття усім необхідним: ліками, водою, ліжками. Втім, саме приміщення ще потрібно відремонтувати.

«Ні місцевий, ні обласний бюджет таких витрат не потягне. Шукатимемо підтримки у цій справі у міжнародних донорів», — зазначив В’ячеслав Чаус.

Особливу увагу начальник ОВА звернув на евакуаційні заходи та облаштування місць в укритті для маломобільних пацієнтів.

З 9 закладів освіти у Носівці, у 5 є найпростіші укриття.  Оглянуті два об’єкти пристосовані лише для тимчасового перебування дітей, учителів та персоналу закладів під час тривоги. Освітній процес здійснювати там не можна.

«Площа укриття може вмістити усіх учасників навчального процесу. Ми навіть зонували приміщення по класах і передбачили місце для медпрацівника. Однак, поки санітарні умови не дозволяють тут продовжити навчання», — розповідає директорка однієї зі шкіл.

Принагідно начальник ОВА передав 22 велосипеди для соціальних працівників Носівської громади. Транспорт наданий Міжнародним  медичним корпусом. Усього область отримала 254 ровери.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації