back

Денис Шмигаль: Уряд виділив 1,4 млрд грн на закупівлю пересувних котелень, дизель-генераторів, систем очищення води й насосних станцій

13-07-2022 | 18:36

Кабінет Міністрів погодив виділення 1,4 млрд грн на придбання запасу резервного обладнання та матеріалів, які в разі руйнування інфраструктури допоможуть забезпечити людей теплом і водою. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ідеться про закупівлю пересувних котелень, дизельних генераторів, систем очищення води, насосних станцій і про багато інших речей, які будуть потрібні на екстрений випадок.

«Ми розуміємо, що російська армія — це терористи, які свідомо знищують критичну інфраструктуру, об’єкти водо-, електро- й теплопостачання. Ми готуємося до всіх можливих сценаріїв», — підкреслив Денис Шмигаль.

Крім того, Уряд на виїзному засіданні в Чернігівській області 13 липня створив Оперативний штаб із забезпечення країни будівельними матеріалами. 

«Штаб працюватиме по всій країні, а до його роботи будуть залучені представники всіх областей, будівельники, промисловість, урядовці. Наша мета — максимально швидка та ефективна відбудова пошкоджених об’єктів усієї інфраструктури, зокрема житла для українців», — наголосив Прем’єр-міністр.

Загалом Уряд вже розподілив по регіонах 2,3 млрд грн, аби терміново відновити критичну інфраструктуру.

Як відзначив Прем’єр-міністр, зараз у 5 областях вже підготовлено технічну й проектну документацію для відбудови 1700 об’єктів: «Це котельні, школи, дитячі садочки, лікарні, житлові й адміністративні будівлі та багато інших інфраструктурних об’єктів. Люди повинні бачити, що всюди, де це можливо, йде відбудова».

Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України