back

Ірина Верещук на Чернігівщині: Першочергове завдання – відновити життєдіяльність деокупованих громад

13-07-2022 | 09:40

Першочергове завдання – відновити життєдіяльність деокупованих громад. Про це заявила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук під час робочої поїздки до громад на Чернігівщині, яким довелося побути під російською окупацією. Супроводжувала Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України заступниця голови Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

Урядовиця зосередила увагу на підготовці навчальних закладів Ніжинського району  до безпечного навчального року, а також підтримці родин з дітьми, які зокрема через війну опинилися в складному становищі.

Зокрема делегація оглянула  укриття в Новобиківській, Талалаївській та Безуглівській школах. Ці навчальні заклади зазнали руйнувань під час збройної агресії та включені до переліку першочергового відновлення. Віцепрем’єр-міністр бере під особистий контроль школу Талалаївської сільської ради: заклад потребує облаштування бомбосховища.

«Бомбосховища у школах – це пріоритет. Навчання має бути безпечним», - наголосила Ірина Верещук.

Вона також обговорила з керівництвом шкіл варіант онлайн-навчання.

Принагідно Віце-прем’єр-міністр поспілкувалася з багатодітними родинами в Ніжинщини та Чернігова. Сім’ї отримали лептопи, канцелярію, солодощі та продуктові набори. Допомога надана зокрема Благодійним фондом «СОС Дитячі містечка Україна» та UNICEF. Остання міжнародна організація долучиться також до облаштування укриттів у школах.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації