back

У РЛП «Міжрічинський» відзначили день працівника заповідної справи та 20-ти річчя парку

09-07-2022 | 19:56

7 липня в Україні відзначали День працівника природно-заповідної справи. Розвиток природно-заповідної справи є одним з провідних напрямів екологічної стратегії області. В результаті реалізації державної політики у галузі розвитку заповідної справи площа природно-заповідного фонду Чернігівщини постійно збільшується. Наразі наша область є лідером в Україні за кількістю заповідних територій та об’єктів.

До дня працівника заповідної справи на території регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», якому нещодавно виповнилося 20 років з моменту створення, проведено дискусійну панель стосовно розв’язання  актуальних проблемних питань у сфері охорони та збереження довкілля Чернігівщини.

Участь у заході взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Деснянської селищної ради, ДП «Чернігівський військовий лісгосп» та комунального закладу «РЛП «Міжрічинський».

Працівники парку провели екскурсію екологічною стежкою «Бондарівське болото», познайомили присутніх з дикими тваринами, що мешкають у вольєрі мисливського господарства, розташованого на території регіонального ландшафтного парку.

Учасники зустрічі обговорили основні проблемні питання у сфері охорони та збереження довкілля Чернігівщини, а також перспективи розвитку екологічного туризму в регіональних парках, принципи охорони та збереження видів флори та фауни, які знаходяться під загрозою зникнення.

Охороняючи рідкісні види рослин і тварин — ми охороняємо природу, а зберігаючи природу як основу нашого буття — ми бережемо нашу країну!

За повідомленням Департаменту екології та природних ресурсів
Чернігівської обласної військової адміністрації