back

Іванівська громада отримала 20 німецьких велосипедів

08-07-2022 | 13:40

У межах національної ініціативи «Bikes for Ukraine» громади Чернігівщини продовжують отримувати екологічний транспорт – велосипеди. Минулого місяця 20 одиниць «поїхали» у Киселівську громаду, учора, 7 липня, стільки ж – в Іванівську. Передали транспорт заступник начальника Чернігівської обласної військової адміністрації Дмитро Іванов спільно з керівником громадської організації «Еко Місто Чернігів» Сергієм Безбородьком.

— Нині велосипедами забезпечуємо ті громади, які найбільше постраждали через бойові дії. Стовідсотково покрити потребу в такому транспорті поки не можемо. Але спільно з громадами та волонтерами продовжуємо працювати в даному напрямі. Набутий досвід показав, що від злагодженості роботи кожної ланки залежить ефективність усіх дій, — зазначив Дмитро Іванов.

Відтепер всі медичні працівники Іванівської громади забезпечені велосипедами, що значно прискорить реагування на виклики місцевих для надання невідкладної допомоги. А це — близько семи тисяч людей у 17 населених пунктах.

— Ми дуже вдячні за таку підтримку та небайдужість до проблем нашої громади. Для нас це питання на часі. Адже багато людей живуть в одному населеному пункті, а працюють в іншому, долаючи щодня десятки кілометрів. Такий транспорт актуальний і для соціальних працівників. Є випадки, коли доводиться ходити пішки, обслуговуючи людей похилого віку, — багато хто втратив своє майно, в тому числі і будь-який транспорт, — сказала голова Іванівської громади Олена Швидка.

Велосипеди до Чернігівщини надійшли з Німеччини. Вони не нові, але, за словами Сергія Безбородька, зручні, якісні та надійні. Усі вони з механічним ходом. Проте, за бажання та можливості, користувачі можуть поставити акумулятор і користуватися як електричним.

— Логіка така: ми допомагаємо тим, хто допомагає іншим. У конкретній ситуації транспортом користуватимуться медики. Наразі маємо запити на велотранспорт від Менської, Березнянської та Сухополов’янської громад. Шукаємо також велосипеди для Чернігова, робота триває, — розповів Сергій Безбородько і додавав, що у планах активістів — розробка концепції велоруху як для Чернігова, так і громад. У такому випадку, маючи певну стратегію, громаді легше буде залучати донорів для подальшого розвитку.

Принагідно Дмитро Іванов оглянув приміщення Іванівського центрального будинку культури, зруйнованого внаслідок воєнних дій, та місцеву школу, що також зазнала пошкоджень.

Ознайомився заступник начальника ОВА і з ходом будівельних робіт у Ягідному. Зараз село після навали російських окупантів відбудовують «добробатівці» з різних куточків України.
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації