back

За добу на Чернігівщині виявлено 204 вибухонебезпечні предмети — інформація від ГУ ДСНС в області станом на ранок 5 липня

05-07-2022 | 11:31

Триває розмінування території області. За добу групи піротехнічних робіт та підводного розмінування ДСНС 23 рази залучалися до знешкодження вибухонебезпечних предметів та виявили і вилучили 204 такі предмети.

Всього з початку воєнних дій вилучено 31585 вибухонебезпечних предметів. Загалом обстежено близько 36 тис. гектарів території Чернігівського, Ніжинського та Прилуцького районів, 132 об’єкти інфраструктури та життєзабезпечення, 22 км ліній електропередачі, 195 км автодоріг та більше 7,5 км ліній газопроводів.

На Чернігівщині працюють 3 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС в області та 11 розрахунків з Вінницької, Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Хмельницької Черкаської, Одеської та Луганської областей.

За останню добу в області зареєстровано 4 пожежі, з них 1 — пов’язана з бойовими діями (Семенівська ТГ Новгород-Сіверського району). Ще 2 — в екосистемах, 1 — на об’єкті сільського господарства.

Протягом доби рятувальники 3 рази залучалися до надання допомоги та проведення інших робіт.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією ГУ ДСНС України у Чернігівській області