back

Сучасний автомобіль швидкої передали Чернігівській міській лікарні №3

19-06-2022 | 11:07

Чернігівську лікарню №3 підсилили задля оперативності допомоги населенню. Закладу передали реанімобіль від міжнародних благодійників. Це стало можливим в рамках співпраці Бельгійського фонду «BEforUKRAINE» разом з благодійним фондом «Милосердя та здоров’я» за сприяння Чернігівської обласної військової адміністрації.

Реанімобіль 2019 року випуску оснащений дефібриляційною системою, наркозним апаратом, заповненими кисневими балонами, кардіографом з тейпуванням. Автомобіль може доукомплектовуватись різним обладнанням залежно від поточних завдань. 

«Місто вистояло за допомогою трьох складових – Збройні сили України, волонтери та медики, яким допомагали ті ж благодійники і тут в Україні, і за кордоном. Ми дуже вдячні! Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю», — дякує заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

Загалом завдяки благодійному фонду «Милосердя та здоров’я» наша держава отримала 25 швидких, що рятуватимуть життя не лише у відносно мирних містах, але й регіонах, максимально наближених до фронту.

«Це вже 25-й автомобіль, який ми передаємо в лікарні України. Ми не зупинятимемось на цьому. Нещодавно нашим автомобілем привезли пораненого бійця з передової. І ми вважаємо, якщо за допомогою нашої швидкої буде врятована хоча б одна людина — ми вже будемо дуже щасливі», — поділився засновник благодійного фонду «Милосердя та здоров’я» Олександр Яцина.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації