back

Дитячим будинкам сімейного типу Чернігівщини надали допомогу від першої леді України Олени Зеленської

10-06-2022 | 17:15

Від дружини Президента Олени Зеленської для дитячих будинків сімейного типу Чернігівщини надійшла гуманітарна допомога. Все що потрібно для відновлення мирного життя: ноутбуки, мультиварки, смартфони, пральні машини, планшети, холодильники, електричні та газові плити.

«Дитячий будинок сімейного типу – окрема сім’я, що створюється за бажанням подружжя або окремої особи, які беруть на виховання та спільне проживання дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього в області нараховується 32 дитячі будинки сімейного типу, де знайшли прихисток 230 дітей-вихованців», — зазначив в.о. начальника Служби у справах дітей Чернігівської обласної військової адміністрації Станіслав Железний.

Серед перших отримала допомогу сім’я Павлюченків із села Рудка Новобілоуської  громади, що пережила окупацію. Родина виховує 10 дітей, 9 з яких діти-вихованці.

«Дитячим будинкам сімейного типу, які не виїхали і пережили російську навалу, довелося особливо тяжко. Тому що ми розуміємо, що вберегти навіть одну дитину у воєнні часи – уже подвиг. А що казати про родини, де 10 діток. Ми дуже раді і вдячні, що за підтримки першої пані Олени Зеленської всі 24 дитячі будинки сімейного типу, які висловили свою потребу в побутовій техніці, мають змогу її отримати. Потреба була зібрана в тих, які знаходились у межах України», — зазначила заступниця начальника Чернігівської ОВА Жанна Шерстюк.

У своїх зверненнях до сімей перша леді пише:

«Дорогі батьки й діти! Дорогі родини!

Ви завжди були надзвичайними, бо мали загострене відчуття справедливості. Бо ваші сім’ї створені з бажанням піклуватися, оберігати, захищати. Зі справжньої любові, яка за своїх – горою. Упевнена, війна лише посилила ці відчуття. Адже лише так – тримаючись за рідних – можна в ній вистояти. Ви тримаєтеся одне за одного. Україна тримається, бо в неї є такі люди – сильні, добрі, справжні. 

З повагою, любов’ю та вдячністю за вашу єдність, Олена Зеленська».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації