back

Глава держави наголошує на важливості постійного підвищення соціальних стандартів

22-02-2013 | 15:40

Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості постійного підвищення соціальних стандартів, зростання заробітних плат та створення нових робочих місць. Про це Глава держави сказав під час телевізійного проекту «Діалог з країною».

«Наші люди заслуговують на те, щоб всі соціальні стандарти постійно зростали. І ми над цим питанням працюємо», - сказав Глава держави. За словами Президента, в Україні потрібно постійно створювати нові робочі місця, вирішувати питання подолання безробіття.

Віктор Янукович наголосив - незважаючи на те, що в Україні три роки поспіль підвищуються соціальні стандарти, ще не досягнуто того рівня соціальної допомоги, якого б хотілося.

«У 2012 році ми підняли заробітні плати й пенсії приблизно на 15%. Якщо ми кожен рік будемо піднімати на 15% соціальні стандарти, ми будемо мати успіх», - сказав Президент.

Він також додав, що владі вдалося значно підняти мінімальну заробітну плату і мінімальні пенсії. «Ми підвищили рівень середньої заробітної плати з 1906 гривень до 3025 гривень. Середній розмір пенсії - з 1007 до 1454 гривень. Прожитковий мінімум у розрахунку на місяць на одну особу був 639 гривень, зараз 1042», - зазначив Глава держави.