back

Перша «воєнна» сесія обласної ради: про формат роботи надалі, комунальне майно та політичні рішення

08-06-2022 | 15:09

39 депутатів зібралися сьогодні на пленарному засіданні десятої (позачергової) сесії Чернігівської обласної ради. Це перше зібрання за час повномасштабного вторгнення.

На порядку денному — 5 питань.

Одне з найважливіших рішень — можливість голосувати дистанційно. Для цього придбають ліцензійну програму Zoom.

Визначено, що у період дії на території області чи країни воєнного чи надзвичайного стану, інших надзвичайних ситуацій, карантину, епідемії, пандемії, стихійного лиха, інших форс-мажорних обставин пленарні засідання обласної ради (засідання постійних комісій, президії) можуть проводитися у режимі відеоконференції (дистанційне засідання), крім питань, що потребують таємного голосування.

«Таке рішення нелегке, але дуже нагальне. У час війни ми маємо залишатися максимально мобільними і конструктивними у вирішенні проблемних питань, які залежать від депутатів обласної ради», — наголосив начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Підтримали народні обранці і рішення щодо призупинення продажу комунального майна, яке може  знадобитися у воєнний час. Мова йде про майновий комплекс у складі будівель, споруд у Прилуцькому районі.

Проголосували за створення депутатської групи «Чернігівське Полісся». Натомість політична фракція  партії «Опозиційна платформа - За життя» припинила своє існування в обласній раді.

Також депутати звернулися до Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо збереження та продовження діяльності Державного науково-дослідного Інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки саме на Чернігівщині.

Свою підтримку депутатам обласної ради висловили Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні пан Етьєн де Понсен та Надзвичайний і Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Ілгварс Клява, які сьогодні перебували з робочим візитом на Чернігівщині.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації