back

Віктор Янукович: Ми започаткуємо програму забезпечення дітей-сиріт житлом

22-02-2013 | 15:34

Найближчим часом буде започатковано програму по забезпечення дітей-сиріт житлом після досягнення 18 років. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час телевізійного проекту «Діалог з країною».

За словами Президента, ніхто, крім держави, не може забезпечити умови для життя, можливості для отримання професії, житла для дітей-сиріт. «Ця програма - вона обов’язково найближчим часом буде започаткована і окремим рядком увійде до бюджету. Ми встановимо такий облік у державі, де кожна дитина-сирота, яка досягла 18 років, уже буде мати право на отримання житла», - сказав Президент.

Він зазначив, що є багато сімейних будинків, які створюють усі необхідні умови для дітей. «У такому випадку держава зобов’язана знайти компенсації. Ми також це включимо в цю програму», - підкреслив Віктор Янукович.

Глава держави нагадав, що в Україні нині постійно скорочується кількість дітей-сиріт, які знаходяться у державних закладах. Натомість дедалі більше дітей-сиріт перебувають у закладах сімейного типу виховання.