back

Україна хоче оптимально використовувати свою газотранспортну систему - Віктор Янукович

22-02-2013 | 15:30

Україна хоче оптимально використовувати свою газотранспортну систему. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час телевізійного проекту «Діалог з країною». «Якщо газотранспортна система приноситиме гроші, то Україна матиме можливість модернізувати цю систему, утримувати її в надійному стані», - наголосив Глава держави.

У цьому контексті Президент припустив можливість здачі української ГТС в оренду. «Таким чином, щоб орендної плати вистачало на утримання цієї ГТС, щоб розділити відповідальність по утриманню цієї ГТС. І безумовно отримати гарантії прокачування відповідних обсягів газу», - сказав Віктор Янукович.

За його словами, всі деталі такої угоди повинні бути чітко виписані. «Коли ми знайдемо тут консенсус, коли ми побачимо, що все це забезпечено - тоді ми будемо готові до прийняття цього рішення», - наголосив Віктор Янукович.

Президент також додав, що переговори з цього питання тривають. «Сьогодні йдуть переговори, працюють фахівці. Ми близькі до прийняття рішення. Ми прагнемо до того, щоб це рішення було прийнято у першому півріччі цього року», - сказав Віктор Янукович.