back

Як працює волонтерський центр на Бобровиці

03-06-2022 | 17:22

Мікрорайон Бобровиця у Чернігові — один з найбільш постраждалих в обласному центрі. За попередніми даними, внаслідок обстрілів зазнали ушкоджень до 80 % будівель. Чимало сімей залишилося без житла. Поряд — село Новоселівка, практично повністю зруйноване через обстріли росіян.

Враховуючи важку гуманітарну ситуацію та з метою мінімізації негативних наслідків Чернігівська обласна військова адміністрація спільно з громадськими організаціями відкрила центр волонтерської допомоги. Приміщення для центру надала родина, яка проживає в цьому мікрорайоні і в якої будинок теж постраждав під час війни.

— Цей район один з найбільш постраждалих. Багато людей втратили практично все. Тому наше основне завдання, поки не буде відновлено житло мешканців бобровиці максимально їм допомогти. Чернігівська військова адміністрація і надалі спільного з волонтерами максимально сприятиме наданню допомоги постраждалим, — зазначив заступник начальника обласної військової адміністрації Дмитро Іванов.

Сьогодні він передав місцевим мешканцям будівельну плівку, яку придбали представники бізнесу та благодійні організації.

Завдання центру — підтримка жителів продуктами, будівельними матеріалами, іншими необхідними речами. Мікрорайон віддалений. Враховуючи недостатнє транспортне сполучення, його робота саме у цьому районі вкрай важлива.

Центр співпрацює з міжнародними благодійними організаціями. Зокрема, вже у день відкриття центр відвідали представники благодійних фондів «GEM» та «Life Quality fund». Продуктові набори (близько 500 штук) надані недержавними благодійними організаціями. Також 30 травня жителі Бобровиці отримали від благодійних організацій будівельну плівку для тимчасового ремонту помешкань.

Днями волонтерка Регіна Гусак організувала гарячі обіди для жителів постраждалого передмістя. Під час війни вона постійно допомагала з харчуванням жителям Чернігова. Після деокупації області вона стала підтримувати і села поблизу обласного центру.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністраці