back

В Україні небезпечно. Чернігівська ОВА планує варіанти оздоровлення дітей за кордоном

01-06-2022 | 09:19

На жаль, жодна область України зараз не є стовідсотково безпечною. Отже, розглядати організацію дитячого літнього відпочинку та оздоровлення в межах країни не можна. Та Чернігівська обласна військова адміністрація шукає варіанти, аби діти із соціально вразливих категорій таки мали змогу відновити сили у відповідних закладах за кордоном.

Наразі йде мова про дітей-сиріт та дітей з багатодітних родин.

«Уже є домовленість про один заїзд до Болгарії. Шукаємо можливості ще для кількох», — зазначає заступниця голови ОВА Жанна Шерстюк.

На жаль, організувати таке оздоровлення за бюджетні кошти в умовах війни неможливо. Тому у військовій адміністрації ведуть перемовини з різними благодійними та громадськими організаціями, які можуть залучити додаткові ресурси. Одна з таких зустрічей відбулася також і вчора.

Довідково. Станом на 1 червня 2022 року в області налічується 2005 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з яких 1865 перебувають в сімейних формах виховання (опіка, піклування, прийомні сім’ї (ПС), дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), 140 виховуються в закладах інституційного догляду.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації