back

В’ячеслав Чаус: Завдяки міжнародним партнерам нам вдалося сформувати потужну базу для рятувальників області

26-05-2022 | 15:12

Технічна база Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області стала ще потужнішою та укомплектованішою. На допомогу прийшли іноземні партнери. Зокрема Міжнародна Асоціація Підтримки України / CF IASU.

Так, на три одиниці побільшало пожежних автомобілів. Спецтранспорт обладнаний всім необхідним для роботи на різних локаціях. Його сьогодні, 26 травня, оглянув начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус зі своїми заступниками — Дмитром Синенком та Дмитром Івановим. Також очільник ОВА передав 48 комплектів рацій.

— Це наступна частина міжнародної підтримки, що вже дозволила сформувати потужну базу для наших рятувальників. Адже бойові дії показали, як і наскільки часто може використовуватися спеціальна техніка, — зазначив В’ячеслав Чаус і вкотре подякував фахівцям ДСНС за професійність і відданість справі.

Зі свого боку, в Головному управлінні ДСНС в області підкреслили, що отримані радіостанції допоможуть оперативно організувати роботу під час ліквідації надзвичайних ситуацій на великих площах (приміром, гасіння лісових пожеж). У таких випадках потрібен зв’язок з кожним рятувальником. Тому радіостанцій багато не буває.

Загалом до області надійшла сотня комплектів рацій. Решту розподілили за потребою.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації