back

Інноваційний прорив: з інтернетом «Старлінк» мобільний сервісний центр може працювати у найвіддаленіших куточках Чернігівщини

25-05-2022 | 09:57

Чернігівщина, наскільки це можливо, намагається повернутися до звичайного життя. І зараз важлива не тільки відбудова зруйнованої інфраструктури, а й доступ людей до отримання послуг, які були відсутні протягом кількох місяців.

— Наразі активно займаємося відновленням доріг та електропостачання. Але вважаємо, що надання адміністративних послуг також надзвичайно важливе для людей, — підкреслила голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко.

Віднедавна мобільний сервісний центр МВС може виїздити у будь-який куточок Чернігівщини. Обласною військовою адміністрацією для центру передано обладнання для доступу до швидкісного інтернету «Старлінк».

—  Тепер завдяки новим технологіям можна у будь-якій громаді скористатися послугами сервісного центру МВС, — наголосив заступник начальника Чернігівської ОВА Дмитро Іванов.

Мобільний сервісний центр МВС працює на Чернігівщині з 2018 року і довів свою ефективність, адже виїжджав до віддалених населених пунктах, де немає стаціонарних сервісних центрів. А після отримання «Старлінку» можливості надання адміністративних послуг значно зросли.

Свій перший виїзд з часу війни фахівці сервісного центру здійснили до Корюківської громади. Місцеві жителі отримали такі послуги, як реєстрація та переєстрація транспортних засобів, заміна посвідчення водія, видача міжнародного посвідчення водія тощо.

— Це інноваційний прорив у нашій роботі. Раніше ми виїздили і шукали доступ до інтернету, до електромереж, а зараз можемо надавати послуги у тих населених пунктах, де немає доступу до стаціонарного інтернету, — зазначила заступниця начальника Регіонального сервісного центру МВС в Чернігівській області Людмила Тютіна.

Слід зауважити, що мобільний сервісний центр МВС обслуговує громадян у населених пунктах на запит від органів місцевого самоврядування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації