back

Школи, що постраждали через війну, можуть подати грантові заявки для отримання допомоги

24-05-2022 | 11:26

У межах творчого проєкту для дітей та молоді “Україна Майбутнього”, організованого компанією Нафтогаз та  ГО “Центр “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності”, оголошується прийом грантових заявок від шкіл України, що постраждали від війни та окупації.

У межах проєкту відбувся збір творчих робіт дітей та молоді щодо їх бачення України після Перемоги. Наразі формується збірка у друкованому та онлайн-форматі з роботами учасників, презентація якої відбудеться 1 червня. Завдяки дитячій творчості, на презентації збірки буде оголошено збір благодійної допомоги для закладів середньої освіти, що найбільше потребують підтримки. Зібрані кошти будуть надаватися постраждалим школам у вигляді грантів.

Цільове призначення гранту – потреби, на покриття яких можна подати заявку:

– закупівля обладнання та навчальних матеріалів на заміну тих, які були викрадені/зруйновані/пошкоджені через бойові дії;

– реалізація проєкту, спрямованого на підтримку якості освіти.  

Грант не виділяється для фінансування будівельних, ремонтних робіт та послуг.

Подавати заявку на грант можуть державні школи, які зазнали збитків від бойових дій рф, та знаходяться на території, що наразі не є окупованою.

Максимальний обсяг грантової заявки – 40 000 грн.

Грантові кошти можуть стати часткою у співфінансуванні більш масштабного освітнього проєкту, за наявності іншого джерела фінансування (наприклад, з бюджету, від благодійника чи іншого донора). У такому випадку грантоотримувач має додати до заявки загальний бюджет проєкту, в якому зазначені частки співфінансування всіх донорів. Витрати, які школа планує покрити даним грантом, не можуть перевищувати 40 000 грн.

Одна школа може подати одну заявку.

Дедлайн подачі грантової заявки  10 червня 2022 року.

Детальніше за посиланням

Департамент економічного розвитку
Чернігівської обласної військової адміністрації