back

З прес-конференції голови облдержадміністрації

21-02-2013 | 16:00

21 лютого по закінченні розширеного засідання Колегії облдержадміністрації, Володимир Хоменко провів прес-конференцію для представників центральних, обласних та комунальних засобів масової інформації, під час якої відповів на ряд запитань стосовно перспектив розвитку області у 2013 році.

Зокрема, губернатор зауважив, що 2012 рік закінчився без боргів по заробітній платі працівникам бюджетної сфери, а це є добрим прикладом співпраці регіональної та центральної влади. Він наголосив, що в цьому році позитивна тенденція збережеться.

Серед досягнень минулого року Володимир Хоменко відзначив рекордний урожай за всю історію області – майже 3 мільйони тонн зернових, системну роботу по модернізації освітніх та медичних закладів, вивезення непридатних до використання отрутохімікатів за межі області, яке планується завершити до кінця року та багато іншого.

Одна з найбільш актуальних тем сьогодні – реформування медичної галузі та, зокрема, служби швидкої допомоги.

Як наголосив голова облдержадміністрації, головна мета реформування медичної галузі (а створення екстреної медичної допомоги – одна із його складових) – надання якісних медичних послуг населенню області.

Із суттєвих змін, які стосуються екстреної медичної допомоги – те, що вона зараз існує як екстериторіальна. Це означає, що виклик і надання допомоги хворому здійснюватиме бригада, яка буде знаходитися найближче до хворого. Володимир Хоменко запевнив, що усі зміни, які відбуваються у цій галузі, спрямовані лише на покращення якості та швидкості надання медичних послуг.

1 березня у Корюківці пройдуть заходи до 70-х роковин Корюківської трагедії. Як зауважив керівник області, на спорудження першої черги Меморіального комплексу з державного бюджету виділено 10 мільйонів гривень. Він підкреслив: комплекс стане загальним знаком пам’яті усіх жителів населених пунктів України, знищених фашистськими окупантами.

Також голова облдержадміністрації відповів на запитання щодо перспектив відновлення роботи ПАТ «Чернігівське «Хімволокно», подальшого розвитку чернігівської групи підприємств «Автодеталь», ремонту доріг, готовності області до весняних повеней тощо.



Прес-служба облдержадміністрації