back

Україна разом з міжнародними партнерами зможе відбудувати зруйноване за два роки – Кубраков

20-05-2022 | 15:58

Спільними зусиллями України та міжнародних партнерів можливо відбудувати всю зруйновану інфраструктуру за два роки.

Про це заявив міністр інфраструктури Олександр Кубраков за підсумками Саміту міжнародного транспортного форуму-2022.

Як зазначають у Міністерстві інфраструктури, тема післявоєнного відновлення України була однією з головних на щорічному Саміті, який об’єднує очільників транспортних галузей практично з усього світу.

Кубраков подякував усім партнерам за підтримку України з перших днів війни та зазначив, що вже ведуться попередні роботи з оцінки руйнувань.

—  Упевнений, спільними зусиллями ми зможемо відбудувати зруйноване за 2 роки. Команда міністерства у щоденному режимі опрацьовує перелік зруйнованих об'єктів інфраструктури. Ми визначили дорожню карту допомоги, яка необхідна Україні зараз та потрібна буде для подальшого післявоєнного відновлення, — розповів він.

Міністр інфраструктури також повідомив, що на Саміті був прийнятий документ про “Заклик до дій у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України”, в якому всі присутні очільники транспортних галузей висловили одностайну підтримку України та зобов’язалися припинити будь-яку співпрацю з росією та білоруссю.

Ініціаторами прийняття такого документа, за його словами, стали Велика Британія, Німеччина, США та Литва. Ще низка країн долучилася до його підписання.

Окрім цього, в межах Саміту українська делегація провела зустрічі з очільниками транспортних відомств США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Болгарії, Румунії, Молдови, Туреччини, а також з керівництвом Світового банку, на яких обговорювалася участь цих держав у відбудові України, а також координація дій щодо транспортної блокади росії.

Нагадаємо, на Саміті міжнародного транспортного форуму Україна та США підписали Меморандум про транспортне співробітництво.