back

У понад 95% населених пунктів Чернігівщини вже відновлене електропостачання

19-05-2022 | 19:50

За період активних бойових дій у Чернігівській області було пошкоджено понад 900 об’єктів електропостачання. Попри все, за тижні після звільнення області від російських окупантів фахівцям АТ «Чернігівобленерго» вдалося провести першочергові відновлювальні роботи та заживити понад 95% населених пунктів.

Досі тривають роботи з підключення електропостачання у мікрорайоні Бобровиця обласного центру. Ця частина міста зазнала особливо великих руйнувань і нині тут залишаються без струму близько 1000 абонентів.

Відновлення мереж у цьому районі зараз здійснюється коштом державної субвенції, наданої Чернігівщині саме на пріоритетні напрямки відбудови інфраструктури. Загалом на ці потреби, куди входить і водопостачання, лікарні та садочки, держава виділила 250 мільйонів гривень.

Зараз АТ «Чернігівобленерго» продовжує планові ремонтні роботи на лініях та підстанціях практично на всій території області. Втім, відновлення енергосистеми області до стану, що передував російському вторгненню, потребує значних ресурсів та, по суті, будівництва нових мереж.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за інформацією АТ «Чернігівобленерго»