back

Україна оновить весь парк локомотивів та вагонів – Мінінфраструктури

19-05-2022 | 18:17

Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр транспорту США Піт Буттіджедж підписали Меморандум про співробітництво. Підписання документу відбулося в рамках Саміту міжнародного транспортного форуму, повідомили в МІУ.

– Серед ключових результатів виконання Меморандуму очікуємо оновлення всього парку локомотивів та вагонів до 2030 року, створення системи швидкого залізничного сполучення між великими містами та покращення залізничної інфраструктури, особливо у великих містах, –  прокоментував подію міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він додав, що серед пріоритетів україно-американської взаємодії – модернізація існуючих доріг та встановлення на них автоматичних станцій зважування.

Крім того, за словами урядовця, американські партнери беруть активну участь в розвитку проєкту Київської обхідної дороги та забезпечують Укрзалізницю сучасними тепловозами компанії General Electric. Також американські морські перевізники співпрацюють з українськими портами.

Окрім вищезазначеного, Меморандум має на меті й співпрацю в галузі безпеки повітряного простору та безпечної роботи цивільної авіації; сприяння комерційній участі та інвестиціям приватного сектору США та України у комерційні проєкти та участі в державних закупівлях, експорту товарів та послуг.

Метою є й розвиток і впровадження доброякісних та екологічно безпечних авіаційних палив та інших чистих технологій, що відповідають високим міжнародним стандартам; використання можливостей для просування цифрових технологій та співпраці щодо покращення кібербезпеки на транспорті, обміну інформацією про нові кіберзагрози; співпраця в сфері альтернативних палив, електрифікації транспорту тощо.

Нагадаємо, що раніше Кубраков проінформував про засідання комітету Європарламенту з питань транспорту та туризму (TRAN), на якому обговорили роботу транспортної галузі України в умовах війни.