back

Польща допоможе страхувати іноземний транспорт для ввезення пального в Україну – Свириденко

11-05-2022 | 12:47

Україна та Польща домовилися про співпрацю на урядовому рівні для урегулювання питання страхування транспорту перевізників пального на територію України. Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка України – міністерка економіки Юлія Свириденко після зустрічі з міністром розвитку і технологій Польщі Вальдемаром Будою.

Вона розповіла, що зараз страхові компанії зобов'язують перевізників отримувати додаткове покриття для в'їзду в Україну, а всі додаткові витрати роблять пальне дорожчим.

«Польська сторона погодилася задіяти в цьому процесі державну Корпорацію страхування експортних кредитів, яка запропонує додаткові інструменти перестрахування країнових ризиків для допомоги українським імпортерам нафтопродуктів. Вже незабаром такі механізми будуть розроблені та погоджені з Україною», – зазначила міністерка.

Також під час перемовин сторони досягли домовленостей щодо пришвидшення здійснення фіто-санітарного контролю українських сільськогосподарських товарів, які експортуються до Польщі.

«Це дозволить значно пришвидшити обробку українських вантажів, що прямують до Польщі», – пояснила вона та подякувала польським партнерам за активну співпрацю та допомогу в протидії агресору.

Нагадаємо, раніше Свириденко розповіла про те, що Польща може значно наростити обсяги постачання пального в Україну, що дозволить вирішити питання паливної кризи.