back

На Дефлімпіаді в Бразилії чернігівські спортсмени здобули золоті медалі

03-05-2022 | 13:37

На XXIV літніх Дефлімпійських іграх-2021 у бразильському місті Кашіас-ду-Сул чернігівські плавці Олексій Коломієць та Владислав Адамович вибороли золоті нагороди у чоловічій  естафеті вільним стилем 4х100 м.

Спортсмени — вихованці Обласної дитячо-юнацької спортивної школи осіб з інвалідністю. Їх тренує Дмитро Гунько.

Змагання з плавання розпочалися 2 травня і триватимуть до 9 травня. Сама ж Дефлімпіада-2021, котра через пандемію COVID-19 відтермінована на рік, стартувала 1 травня і закінчиться 15-го.

Загалом Україну представлятимуть 170 учасників з 21 регіону у 16 видах спорту: у бадмінтоні, баскетболі (чоловіки), вільній та греко-римській боротьбі, велосипедному спорті (шосе та маунтенбайк), волейболі (чоловіки та жінки), дзюдо, карате, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, плаванні, пляжному волейболі (чоловіки та жінки), спортивному орієнтуванні, настільному тенісі, тхеквондо та футболі (чоловіки).

Нагадаємо, що Дефлімпіада — це спортивні змагання серед людей з порушенням слуху. На минулих змаганнях у 2017 році Україна посіла друге загальнокомандне місце серед 97 країн світу, здобувши 99 нагород, з яких 21 — золота. До речі, українські спортсмени з порушеннями слуху вперше беруть участь у велосипедному спорті.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації.
Фото тренера спортсменів Дмитра Гунька