back

Збір інформації про руйнування на Чернігівщині — у телеграм-боті ОВА

27-04-2022 | 17:21

Обласна військова адміністрація продовжує збирати інформацію про руйнування на території області та об’єкти, пошкоджені під час бойових дій.

Для цього працює телеграм-бот @ChernihivDMG_bot.

Сюди станом на ранок середи подано вже понад 1900 повідомлень про об’єкти, пошкоджені чи знищені російськими окупантами на Чернігівщині.

Якщо ваша нерухомість зруйнована чи зазнала пошкоджень — запускайте бот, обирайте потрібний район і населений пункт, та, керуючись подальшими інструкціями, надайте інформацію про пошкоджену будівлю та її адресу.

Увага! Якщо ви вже подали заявку через цей бот — не вносьте туди повторно відомості про той самий об’єкт. Це ускладнить та подовжить опрацювання загальної інформації.

За допомогою отриманої через бот інформації профільні підрозділи Чернігівської ОВА формують попередню базу даних зруйнованих та пошкоджених об’єктів. Це прискорить шлях до відновлення області.

Згодом кваліфіковані фахівці проводитимуть технічний огляд таких будівель.

Крім того, паралельно з використанням боту @ChernihivDMG_bot, заявку про пошкоджене під час війни майно можна подати і у застосунку Дія чи однойменному порталі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації