back

Оформити статус та допомогу для внутрішньо переміщених осіб тепер можна в Дії

20-04-2022 | 15:16

Українці, які були вимушені евакуюватися з регіонів, де ведуться бойові дії, до безпечніших місць нашої країни, можуть отримати статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО) онлайн, подати заявку на щомісячну виплату.

Статус ВПО можуть отримати користувачі в Дії як для себе, так і для своїх дітей. Виплати в розмірі дві тисячі гривень для дорослих та три тисячі для дітей будуть нараховані на картку єПідтримка. Ці кошти можна використати як завгодно: зняти готівку, переказати на іншу картку та купити будь-який товар.

Як отримати статус та допомогу для ВПО в Дії:

  • оновіть застосунок та в розділі "Послуги" оберіть "Отримати статус ВПО";
  • вкажіть своє поточне місцеперебування та підтвердьте геолокацію (вона потрібна один раз, щоб скористатися послугою);
  • якщо у вас є діти, можете отримати статус переселенця і для них — свідоцтва про народження підтягнуться в Дію або ж ви можете ввести їх вручну;
  • далі, щоб отримувати фінансову допомогу, виберіть картку єПідтримка;
  • вкажіть, яка допомога необхідна (потреби в медичному обслуговуванні, освіті або ж гуманітарці) та залиште контактні дані. Цю інформацію отримає Мінсоцполітики. Щойно з’явиться можливість допомогти, з вами зв’яжуться представники соцзахисту.

Після оформлення заяви, її треба перевірити, підтвердити достовірність даних та натиснути "Надіслати".

Довідка ВПО з'явиться в Дії.

З інформацією про виплати, допомогу та отримання статусу внутрішньо переміщеної особи можна ознайомитися за посиланням.

Наразі послуга доступна для українців, які отримують статус ВПО вперше. У Мінцифрі кажуть, що працюють над тим, щоб найближчим часом послугою змогли скористатися всі переселенці, які отримали статус ВПО раніше.

Міністерство цифрової трансформації України