back

250 мільйонів гривень виділив Уряд  для відновлення життєдіяльності Чернігівщини

13-04-2022 | 22:20

Сьогодні Чернігів відвідав Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Він оглянув зруйновані житлові будинки та залишився глибоко враженим масштабами пошкоджень, які завдали місту російські загарбники.

На ліквідацію наслідків від військових дій область отримає 250 мільйонів гривень. Наразі це перший транш, спрямований на відбудову Чернігівщини. Ці кошти можна буде витратити на відновлення комунікацій — тепло-, електро- та водопостачання, — а також на ремонт адміністративних та комунальних споруд.

Як повідомив Олексій Чернишов, Мінрегіон забезпечить роботу експертів для оцінки завданих руйнувань.

«Маємо робити технічну експертизу, щоб розуміти, що підлягає відновленню, що має бути знесено і збудовано», — наголосив начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

За його словами, в першу чергу кошти підуть на відновлення базового режиму життєдіяльності — тих-таки комунальних мереж, а згодом — і на відбудову об’єктів.

Олексій Чернишов також відвідав розбомблений чернігівський стадіон, де сьогодні силами ДСНС та волонтерів розбирають завали.

Тим часом в області відновлюють транспортне сполучення з рештою України. Для цього облаштовують тимчасові переправи та приводять до ладу трасу Київ—Чернігів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації