back

Володимир Зеленський звернувся до мешканців європейських міст: Підтримуйте Україну, і це буде перемога свободи, перемога світла над темрявою

04-03-2022 | 21:34

Президент України Володимир Зеленський під час телемосту звернувся до мешканців європейських міст, які взяли участь в акції на підтримку України.

Мітинги на підтримку нашої держави та проти російського вторгнення відбулися у Франкфурті, Празі, Ліоні, Тбілісі, Відні, Братиславі, Вільнюсі. Загалом у них взяли участь близько 200 тисяч осіб.

Під час прямого включення з Офісу Президента України Володимир Зеленський зауважив, що першу хвилину свого виступу він віддає вшануванню пам’яті всіх загиблих українських військових, спецслужбовців, поліцейських, розвідників, пожежників – «тих, хто віддав своє життя, хто зараз серед нас, але ми їх уже не бачимо».

«Другу хвилину я хочу надати також мовчанню – на честь наших цивільних: дорослих і дітей, десятків і сотень тих, хто віддав своє життя, але не знав про це. Віддав життя й отримав вічний спокій. Прошу вшанувати мовчанням їхню пам’ять», – сказав Глава держави.

А третю хвилину Президент присвятив народам Європи.

«Не мовчіть. Виходьте на вулиці. Підтримуйте Україну. Підтримуйте нашу свободу. Бо це – перемога не тільки над російськими військовими, це перемога світла над темрявою. Це перемога добра над злом. Перемога свободи над тим, що відбувається сьогодні в нас, на території України. Не мовчіть, підтримуйте Україну. Бо якщо Україна не витримає – не витримає вся Європа. Якщо Україна впаде – впаде вся Європа. І якщо ми переможемо – а я впевнений у нашому народові, я впевнений у вас, – це буде велика перемога демократії, цінностей, перемога свободи», – сказав Володимир Зеленський.

«Тоді хвилини мовчання перетворяться на роки розквіту. Європа, будь такою ж міцною, як народ України. Слава Україні!» – наголосив Глава держави.