back

Цьогоріч в Ічнянській гімназії планують завершати капітальний ремонт,а в «Качанівці» — розпочати реставрацію

23-02-2022 | 18:34

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Ічнянській громаді працюють над двома важливими проєктами: капітальний ремонт Ічнянської гімназії імені Васильченка, яка постраждала в наслідок пожежі на складах боєприпасів, а також — реставрація об’єктів Національного історико-культурного заповідника «Качанівка».

Сьогодні із станом справ безпосередньо на місці ознайомився перший заступник голови облдержадміністрації Костянтин Мегем.

Нагадаємо, гімназія імені Васильченка — найпотужніший освітній заклад в Ічнянській громаді. Він розрахований на 660 учнів. Капітальний ремонт тут розподілений на кілька черг.

У 2022 році планується завершити реалізацію ІІІ черги – капітальний ремонт внутрішніх приміщень крила А, та ІV – капітальний ремонт внутрішніх приміщень крила Б та двоповерхового переходу. Необхідно довести до ладу і розпочату минулоріч теплореновацію.

— На жаль, роботи у часі трохи розтягнулися, адже треба час на усунення помилок, які допустив попередній підрядник. Однак, облдержадміністрація націлена до нового навчального року завершити всі роботи, — зауважив Костянтин Мегем.

Також перший заступник голови ОДА попросив місцеву владу включатися у процес активніше і для облаштування території залучати кошти меценатів та місцевих депутатів.

Єдина садиба в Україні кінця ХVІІІ – поч. ХХ ст, яка зберегла цілісність планувального рішення ансамблю, свою стильову єдність — знаходиться у Качанівці. Однойменний Національний історико-культурного заповідник нараховує 22 об’єкти. Утім більшість з них давно потребують реставрації. І вона відбудеться. Наразі виготовлена науково-проєктна документація для Палацу з двома флігелями та Водогінної вежі, а в Альтанці М.І. Глінки стартували протиаварійні роботи, під час яких з’ясувалося, що відновлення потребують входи до підвальних приміщень.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації